Skärbrädorna

Inget slår de naturliga brädornas former och skönhet!
Kvistar, ådring, oregelbundenhet och färgskiftningar; varje bräda helt unik. En hygienisk och praktisk arbetsyta men samtidigt ett genuint stycke natur som pryder varje hem.
Alla brädor görs i ett stycke, inget klyvs bort och ingen limning förekommer. Ett diskret urtag fräses ur varje kortända för att fungera som handtag och efter slutputs läggs brädorna i ett bad av paraffinolja.

Skötselråd
 

En skärbräda från Catrines har mycket lång livslängd, säkerligen tiotals år, men lite omvårdnad och omtanke är att rekomendera.
Diska brädan under rinnande varmvatten går bra, även med diskmedel. Dock skall den inte läggas i blöt och heller inte stoppas i diskmaskinen. Efter en tid, beroende på hur ofta man diskar brädan, ser man att träet blir lite grått och uttorkat och det är då man tar fram sin lilla flaska med paraffinolja och smörjer in brädan på alla sidor. Låt oljan dra in över natten och torka sedan av eventuell överflödig olja. Paraffinolja är alltså den olja vi rekomenderar då den är helt smak och luktfri samt aldrig blir "gammal" och härsken.